Current Blogger
Infotext
Samen kunnen we het verschil maken en bergen verzetten!

​Verzekeren is de wereld verbeteren… Op moeilijke momenten proberen we er te staan voor onze klanten, maar bij AG Insurance proberen we er ook te staan voor zij die het structureel moeilijker hebben in onze maatschappij.

Al verschillende jaren hebben we AG Insurance Solidarity. Met deze entiteit helpen we financieel en praktisch verschillende organisaties die vooral werken met jongeren. We zijn hier in principe discreet over. En zo moet dat ook… maar in deze blog mag het wel voor één keertje.

We geven deze organisaties financieel een steuntje in de rug. Projecten worden ingediend, gewikt en gewogen door een ‘kern’ van de entiteit. Deze kern bestaat uit collega’s die hun hart op de goede plaats hebben en regelmatig tijd vrijmaken om dit alles in goede banen te leiden.

Daarnaast bieden we organisaties ook praktische steun. Binnen AG Insurance hebben we heel wat competenties in huis die voor deze organisaties bruikbaar maar vaak niet betaalbaar zijn. Op vrijwillige basis helpen collega’s dan met hun specifieke ervaring van jurist tot fiscalist, over informaticus tot veiligheidscoördinator en nog meer.

We organiseren ook sinds enkele jaren de ’Solidarity Company Day‘. Met collega’s vanuit het hele land steken we op zo’n dag zelf de handen uit de mouwen! Begin oktober was het weer zover. Met meer dan 120 collega’s hebben we Levenslust  geholpen.

CW9C3265zoom2.jpg

Een hele dag hebben we gewerkt om de omgeving van Levenslust te verfraaien. Slaapkamers en klaslokalen schilderen, leefruimtes opfrissen en schilderen, minigolf restaureren…

Zelf heb ik meegewerkt aan de minigolf. Lang geleden, ik denk toen de dieren nog spraken, was deze in goede staat maar nu lag de minigolf er totaal onbruikbaar bij. Met een team van bijna 20 enthousiaste collega’s vlogen we erin… Wortels werden verwijderd, afgebrokkelde stukken beton weggekapt, enkele tonnen stabilisé werden gemaakt, boordstenen werden geplaatst…

Ondanks de hevige regen bleven we doorwerken en het resultaat mocht gezien worden. Het doet goed te zien wat je samen kunt realiseren op één dag. Zo maken we echt het verschil in de leefomgeving van vele jongeren…

Het is ook mooi meegenomen dat we elkaar beter leren kennen op een andere manier en ik… ik heb stabilisé leren maken… ook weer mooi meegenomen.


Betonmolen.png

CW9C2886.jpg