Current Blogger
Infotext
Cruciale Voornemens
​Nu 2014 al enkele weken bezig is, en iedereen elkaar nu wel het beste heeft toegewenst, ligt mijn focus opnieuw op het realiseren van de nieuwe objectieven. De tellers zijn bij het ontkurken van de champagne op 1 januari opnieuw op nul gezet, de ambities duidelijk geformuleerd, we kunnen weer aan de slag.
 
Met in het achterhoofd weliswaar enkele vervelende berichten die in december en in januari de kranten haalden. Steeds meer depressies in België, steeds meer mensen die met een burn out kampen, en jammer genoeg steeds meer mensen die het écht niet meer zien zitten en vreselijke beslissingen nemen.
Het stemt tot nadenken. Maar hoe vermijd je zoiets? Hoe herken je de signalen die er ontegesprekelijk zijn als je even "over de rooie" gaat? En hoe vermijd je dergelijke signalen tout court?
 
Het is in die context dat ik mijn jaarlijkse voornemens heb geformuleerd. In het besef dat er waarschijnlijk toch geen gouden regel bestaat wil ik een aantal kleine dingen doen, om ervoor te zorgen dat ik niet in die val trap. Want in de sales heb je die wekelijkse strijd met objectieven en wil je altijd meer en beter, dus loop je vroeg of laat de kans om eens in panne te vallen. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje.
 
Dus voornemen 1, zoals bij drie kwart van de Belgen: vermageren! Mens sana in corpore sano. Volgens mijn "N+1" doen we in onze job aan topsport, waaruit ik afleid dat ik scherp en fris moet zijn, en me goed in mijn vel moet voelen. En dan kan je ook al tegen wat meer stoten. Dus, tegen eind 2014 hebben mijn vrouw en kind(eren) een beetje minder man/papa om van te houden.
 
Voornemen 2, en dat zullen mijn vrouw en kind(eren) misschien minder graag horen: af en toe eens ontsnappen. Een voetbalbreak in een mooie Europese stad met vrienden, een weekendje weg onder collega's of een stevig doorzakken na alweer een overwinning van KV Mechelen. Het zijn kleine dingen die het dagdagelijkse patroon, al is het maar voor even, kunnen doorbreken. En gezien we bij AG Insurance toch van een mooie rugzak aan verlofdagen voorzien worden, is het ook qua timing haalbaar.
 
En ten slotte, voornemen 3. Eind april ben ik even full time papa. Mijn kleine lieve Marie krijgt er dan een broertje of een zusje bij, en dan is het family time. En dat is nog steeds de ultieme ontspanning!