Current Blogger
Infotext
Passionate to deliver
Toen ik klein was, wou ik politieman worden, nadien schrijnwerker en een poosje later leraar wiskunde (voor zover ik me herinner). Op mijn 18de besloot ik dat ik burgerlijk ingenieur computerwetenschappen wou worden en trok ik naar de K.U.Leuven. Tijdens mijn studies dacht ik er niet aan om kaderlid te worden in een verzekeringsmaatschappij… zo’n saai domein. Ik wou eventueel wel als software engineer wereldverbeteraar worden maar van verzekeringen had ik nog nooit gehoord.
 
Toen ik na één jaar assistent zijn, besloot om te solliciteren voor een andere job, maakte ik een analyse van wat de mogelijkheden waren als software engineer. Vreemd genoeg gaf deze analyse aan dat er heel wat mogelijkheden waren bij verzekeringsmaatschappijen. Na een korte sollicitatieperiode kon ik starten bij twee verzekeraars. Na wat wikken en wegen, begon ik bij AG Insurance, dat toen nog AG 1824 heette.
 
Een hele wereld ging open. Ik dacht dat ik veel kende maar kon vaststellen dat ik eigenlijk nog meer kon leren. Na een drietal boeiende jaren met verschillende projecten zette ik de stap van IT naar de “business”. Omdat mijn economische kennis eigenlijk beperkt was, besloot ik om een postgraduaat bedrijfskunde te doen. Mijn werkgever stond er voor open en heeft me bijgestaan op verschillende domeinen. Ik heb mijn stoute schoenen moeten aantrekken maar als je zelf je engagement toont, krijg je veel voor elkaar.
 
Een periode met boeiende projecten in verschillende domeinen volgde: meewerken aan business plannen, reorganisatie van beheersdiensten mee in goede banen leiden, lanceren van nieuwe toepassingen voor makelaars, introduceren van activity based costing, … Ik ging van het ene project naar het andere. Een vermoeiende periode brak aan toen ik mijn parttime MBA deed. Opnieuw met steun van AG Insurance maar toch erg zwaar. Zeker ook omdat in die periode onze eerste zoon net geboren was en nummer twee op komst was!
 
Mijn verantwoordelijkheden werden stelselmatig groter en mijn passie ook. Zo was ik o.a. gedurende een aantal jaren verantwoordelijk voor het gehele schadebeheer niet-leven (auto, brand, …). Met meer dan 500 medewerkers deden we samen ons best om onze klanten hun kleine en grote problemen waarmee ze geconfronteerd worden na een schade te doen vergeten.
Zo werd ik toch nog een beetje wereldverbeteraar!
 
Het verschil dat je als medewerker en maatschappij kan maken op dat moment geeft je een kick… Hoe dat concreet kan gebeuren, lees je volgende keer. Na mijn verlof!