Current Blogger
Infotext
SambAG Insurance
Sinds enkele weken heeft het woord "Brazil" (of het land, zo u wilt), een totaal andere lading dan ervoor. Elf rode mannetjes hebben op vrijdag 7 juni een collectieve Brazilian dream ontketend, en er valt geen ontsnappen aan, voor niemand.
 
Wat is er precies gebeurd? Wel, in negentig minuten hebben die elf rode mannetjes een bal welgeteld één keer meer tussen drie palen getrapt dan de tegenstander uit Servië. Een ogenschijnlijke banaliteit die het land in rep en roer zette.
 
Tegen de achtergrond van een blijvende economische stilstand, gedwongen sluitingen en een recordaantal aan faillissementen blijft Koning Voetbal (die tot nader order niet aftreedt op 21 juli) de ultieme houvast. En ook in een politiek explosieve situatie is het succes van onze eenheidsploeg een zegen. Terwijl het aan de basis enkel die spelers, de omkadering en de sponsors zijn die beter worden van het succes. Mijn eveneens aanwezige klanten en collega's hebben er evenmin een cent aan overgehouden, maar toch stonden we allemaal samen broederlijk met onze zwart-geel-rode vlaggetjes te zwaaien.
 
En net dat verklaart mijn liefde voor het spelletje! De gedroomde uitlaatklep. Weg van de dagelijkse kost, even in je eigen wereld zijn. Roepen, tieren, brullen, huilen en weer lachen: het mag allemaal. Discussiëren met je buurman, een verbale rel op het werk, om nadien weer aan hetzelfde zeel te trekken: het zorgt voor een dynamiek in je privé leven, op de werkvloer, of met klanten. Een gemeenschappelijke passie is de gedroomde basis voor een vruchtbare samenwerking, of die andere nu voor de blauw-zwarte dan wel voor de geel-rode is. Voetbal heeft me bovendien al een aantal vrienden voor het leven gegeven, en helpt me om AG Insurance als "flashy" partner naar voor te brengen. Onze sector wordt immers nogal vaak als saai gepercipieerd, en als grootste verzekeringsmaatschappij van het land ontsnappen we niet aan dat vooroordeel. Maar als we onze vlag met klanten of collega's aanwezig zijn op dergelijke evenementen, kunnen we dat waanbeeld counteren. Op die manier draagt de sport ook enigszins bij aan het commerciële succes dat we jaar na jaar opnieuw boeken.
 
En of het binnen enkele maanden nu een strenge winter met veel schadegevallen wordt of niet, of het incasso zal stijgen dan wel zal dalen, volgend jaar dansen we in de Jacqmainlaan collectief de samba, zeker weten!!!