Current Blogger
Infotext
Schilderen dat het een levenslust is

​Wat doet een mens zoal op een zaterdag? Boodschappen doen, strijken, kuisen, ... Of, de handen uit de mouwen steken voor het goede doel.

Een keer per jaar organiseert AG Insurance een grootschalige Solidarity Day. Samen met zo'n 130 collega's trok ik de voorbije zaterdag dus naar Levenslust, een instelling die zich richt tot kinderen van 6 tot 21 jaar met leerstoornissen of opvoedingsmoeilijkheden.

Klein detail: ik heb nog nooit geschilderd!!!!

Eenmaal ter plaatse kregen we het nodige materiaal: verfborstels, een 'schilderpak' om onze kledij niet al te vuil te maken en uiteraard de nodige potten verf. Samen met collega's Koen, Eric, Erik en Johan trok ik naar de klas van meester Jelle. In de 12 jaar dat hij in dit klasje les geeft, werden de muren nog nooit geschilderd! Hoog tijd dus voor een opknapbeurt.

Even kijken hoe mijn collega's met die verf omgaan. Nou ja, dat zag er niet zo moeilijk uit. Dus, off we go! Enkele uren later zag de klas er al heel anders uit.

Tijdens de middag konden we smullen van heerlijke spaghetti, klaargemaakt door (alweer) enkele collega's. Met een goed gevulde maag waren we klaar om een 2de laag verf aan te brengen.

In de late namiddag konden we het resultaat bewonderen. Niet alleen wij waren tevreden met onze schilderskunsten. Ook meester Jelle zag dat het goed was. Het nogal triestige klasje dat we 's ochtends hadden aangetroffen, zag er nu heel fleurig uit. Hopelijk hebben de leerlingen de voorbije dagen ook genoten van hun nieuwe omgeving.

Ook heel wat andere klaslokalen en leefruimtes werden die dag in een ander kleurtje gestoken. En ook de mini-golf buiten kreeg een grondige opknapbeurt.

Tevreden keerde ik naar huis terug, met hier en daar een spatje limoengroene verf in het gezicht.

Meer info over Levenslust? Kijk dan even op hun website


Solidarity1.jpg

Solidarity2.jpg