Current Blogger
Infotext
Tips bij treinstaking: neem een goed boek mee!

​De trein is altijd een beetje reizen. Soms komt ie met wat (veel) vertraging aangetuft, soms is ie maar half zo lang, soms komt ie helemaal niet. Alhoewel, over het algemeen mag ik niet klagen.

Maar dit najaar wordt het geduld van de pendelaar toch wel erg op de proef gesteld: 4 maandagen staking.

Gisteren was dag 1 van het stakingsrijtje. Vol goede moed trokken we naar het station. Onze regio was immers niet betrokken én volgens Railtime reed onze trein (op tijd). Alleen ... eenmaal ter plaatse was er geen trein te zien. De Railtime-app meldde ondertussen dat onze trein van 7u03 was afgeschaft. Tijd dus voor plan B: de bus.

Aanvankelijk ging het relatief vlot, tot we dichter bij Brussel kwamen. Het verkeer draaide volledig in de soep. MAAR ... we hebben wel waar gekregen voor ons busticket: behalve een sightseeingtour door de achterbuurten van Brussel, hebben we maar liefst 1u45 minuten op de bus gezeten. Voor amper een goeie 20 km.

Zou het 's avonds vlotter verlopen????? Volgens Railtime wel (alhoewel ik me afvraag waarom ik hardnekkig die info blijf vertrouwen). Ook bij aankomst in Brussel-Noord zag het er goed uit. Maar ... 16u58 passeerde en van een trein was geen sprake. 17u05. 17u10. 17u15. Stilte op Railtime. Stilte op het aankondigingsbord in het station. 17u20: aha, nieuws: 23 minuten vertraging. Dan komt de trein dus nú aan, denk je dan. Maar mijn geduld werd nog wat extra op de proef gesteld tot 17u30. Welkom op een overvolle trein ;-)

Hoe een mens de tijd doorbrengt op zo'n dag???? Een beetje zeuren met de medereizigers, onnozel lachen met het absurde van de hele situatie en ... een goed boek meenemen. Alhoewel, mijn huidige boek - De Meester van Jolien Janzing - is niet helemaal wat ik ervan verwacht had. Maar met nog een aantal stakingsdagen in het verschiet, krijg ik ruimschoots de tijd om te herkansen met een beter boek.

Nog een tip voor de fervente boekenwurm: de app van Goodreads. Scan de barcode van je boek in, zet hem in het juiste online boekenrek, geef een score of een beoordeling en 'share' het met andere boekenwurmen.


Treinstaking.jpg