Current Blogger
Infotext
Met vallen en opstaan
Koersen kan soms héél véél voldoening geven, maar ook de andere kant van de medaille kom je elk jaar wel eens tegen…
 
Bij het begin van het seizoen leg ik mezelf steeds een aantal uitdagingen op, eigenlijk ben ik daar al mee bezig als ik de wintervoorbereidingen start. Uitdagingen stellen en ze proberen te halen, bezorgt me de gedrevenheid om hard te trainen en vooral om door te bijten wanneer het even minder loopt.
 
Voor dit seizoen had ik ook enkele doelstellingen waaronder het BK op de weg, de lotto cycling cup en het WK. De laatste twee maanden van het koersseizoen verliepen uitstekend. Tussen mijn jobactiviteiten als juriste door nam ik regelmatig wat verlof op om een koers af te werken. In de lotto cycling cup (een regelmatigheidscriterium bestaande uit 7 Belgische UCI-wedstrijden) stond ik vanaf de eerste wedstrijd aan de leiding en ik hoopte de overwinning in de Ronde van België veilig te stellen. Dat lukte en bovendien kon ik de ronde van België afsluiten op een 7de plaats in het eindklassement waardoor ik ook de zwarte trui als beste Belgische renster mee naar huis mocht nemen.
 
Gedurende de hele ronde had ik tegen de betere internationale rensters ook bergop een goed gevoel en ik mocht ook het podium op als winnares van het bergklassement. Het gaf me een super leuk gevoel om mijn doelstelling van begin dit seizoen op deze manier kleur te geven. Het bezorgde me bovendien ook veel vertrouwen voor de laatste weken van het seizoen met als apotheose het wereldkampioenschap te Firenze.
 
Waar ik hoopte op een mooie afsluiter voor het seizoen 2013 eindigde het WK voor mij echt wel in mineur. Hoewel ik de ploegentijdrit met een goed gevoel en een negende plaats afsloot kon ik in de wegrit niet het verhoopte resultaat rijden. Een dag voor de wegrace kreeg ik af te rekenen met serieuze buikloop en voelde ik me meer en meer transformeren in een slappe vod. Ik hoopte via gepaste medicatie op een snel herstel maar toen ik de nacht voor het WK om half drie uit bed moest met buikloop wist ik dat het heel zwaar zou worden.
Hoewel ik het eerste wedstrijduur vrij normaal verteerde, voelde ik naderhand mijn lichaam volledig leeglopen L. Ik kwam bergop geen poot meer vooruit door abnormale spierpijn en een krachtloos lichaam. Ik werd gewoon geconfronteerd met de harde wetten van de topsport… als je een wedstrijd moet betwisten op dergelijk heel hoog niveau dan moet je supergoed zijn en dan nog ben je niet zeker van een deftig resultaat. Het WK werd bijgevolg een grote teleurstelling maar vallen en opstaan na een tegenslag hoort nu eenmaal bij topsport.
 
Evenwel ben ik globaal bekeken toch heel tevreden over het seizoen 2013 omdat ik beslist internationaal een stap voorwaarts gezet heb. En daar ben ik best fier op omdat ik één van de weinigen ben die nog steeds het internationale wielrennen combineer met een job. Uiteraard prijs ik mezelf gelukkig dat ik mag werken bij een werkgever als AG Insurance die me veel faciliteiten en steun biedt waarvoor ik heel dankbaar ben!
 
fotowk.jpg