Current Blogger
Infotext
1912m - We did it!!!!!!

​Eindelijk was het dan zover. Vrijdag de 13de. De langverwachte beklimming van de Ventoux.

De voorbereiding verliep minder goed dan gepland. Ik had nog nooit bergop gelopen (behalve op de loopband in het fitnesscenter). Een ochtendloopster ben ik ook al niet. Waar was ik in hemelsnaam aan begonnen???
 
Om 4u15 liep de wekker af. En raar maar waar, ik voelde me onmiddellijk klaarwakker. De adrenaline gierde door mijn lijf.
Om 6u30 mochten we vertrekken; de fietsers waren een half uurtje eerder gestart. De eerste 2 km verliepen wat moeizaam. Het was even zoeken naar het juiste ritme. Gelukkig kreeg ik al snel het loopgezelschap van collega Florence. En met z'n 2'en ging het plots een stuk beter. Af en toe eens een babbeltje slaan, genieten van de opkomende zon ... Het was zowaar fun :-)
Het leek ook wel of half Nederland op de berg zat.
 
Geregeld kregen we leuke aanmoedigingen: "Kop op meiden, zo gaat ie lekker." Jaja, zal wel; als je aan 12 % bergop loopt, denk je er enigszins anders over ... Ook de collega-fietsers hadden steeds een aanmoedingswoordje klaar. 
 
De laatste 4 km waren alleen maar afzien. Je bent er bijna en toch ... nog een bocht, en nog een, en nog een. Maar als je er dan, ondanks al je eigen 'ellende', even aan denkt waaróm je die inspanning eigenlijk doet, dan denk: kom op, nog even en ik ben er bijna, het gaat lukken. 
 
En kijk, plots is er die top. Joehoe, we zijn er. 1912 meter hoog. Meer dan 1550 meter bergop gelopen. We hebben het gehaald. Een dikke knuffel met Florence. En dan kunnen we eindelijk écht genieten van het mooie uitzicht, de zon. En kunnen wij op onze beurt al die andere sportievelingen aanmoedigen die voor de 2de, 3de of 4de keer naar de top fietsen.
 
Pure ambiance, een ongelooflijke teamspirit, nieuwe collega's leren kennen, je eigen grenzen verleggen ... En beseffen dat je dit allemaal doet voor het goede doel. Zo zal ik dit weekend voor altijd herinneren.
 
ven001.jpg
ven002.jpg
ven003.jpg