PHILIPPE MALARME
Ingénieur chimiste de formation, j'ai rapidement abandonné la chimie, trop explosive à mon goût, pour l'informatique, qui me semblait plus inoffensive et surtout plus prédictible. Grave erreur, puisque tout système complexe, produit cartésien de millions d'instructions élémentaires, finit par mener une vie propre, riche et imprévisible. Depuis, avec mes collègues d'IT, je mène ce combat inégal, chaque jour recommencé, contre la complexité croissante de nos systèmes informatiques.
Heureusement, des techniques existent pour maîtriser cette complexité: méthode, structure, encapsulation, inspiration et transpiration. Et chaque année, de jeunes informaticiens nous rejoignent dans cette quête, pour construire les systèmes de demain, toujours plus puissants et plus fiables.

Pour les impatients et les curieux, sachez que l'intégralité de mon blog est déjà publiée, cachée dans l'infinie série des décimales de pi.

Livre de chevet : "Gödel, Escher, Bach: An Eternal Golden Braid " de Douglas Hofstadter.
Film favori : "Pi" de Darren Aronofsky.
Disque favori : "The Sophtware Slump" de Grandaddy.

IT recruitment days
De periode van de jobbeurzen komt eraan. Elk jaar tijdens rond deze tijd, bereiden wij ons voor om jonge toekomstig gediplomeerden in de informatica te ontvangen, om hen de opportuniteiten te tonen die een grote verzekeringsmaatschappij zoals AG Insurance kan bieden. Het is voor hen de gelegenheid om in één enkele korte dag het management van ons informatica-departement, de aanwervers van ons Human Resources departement en last but not least, oud studenten te ontmoeten die vandaag carrière maken bij ons. We maken de sfeer zo aangenaam mogelijk; de dag begint met een ontbijt om te eindigen met een lunch in één van onze zalen. Het serieuzere deel wordt uiteraard niet vergeten, bestaande uit een gesprek met een manager, de gedroomde gelegenheid om alle mogelijke vragen te stellen over de inhoud van de voorgestelde aanbieding. Vervolgens is er een gesprek met één van onze aanwervingsspecialisten, het moment om zich te informeren over bepaalde technische aspecten, alsook de carrière-en opleidingsopportuniteiten, de werksfeer, het salaris, de voordelen, de verlofdagen … En als kers op de taart, gaat er op het einde van de dag een groot deel van de deelnemers naar huis met een arbeidsovereenkomst onder de arm.

Persoonlijk, neem ik graag deel aan zulke dagen, het is een unieke gelegenheid diegenen te ontmoeten die de toekomst van AG Insurance zullen bouwen, om te begrijpen wat hen motiveert, wat ze geleerd hebben, wat ze graag zouden doen, wat hun verwachtingen zijn en wat zij voorstellen bij te dragen aan de maatschappij. Elk jaar leer ik op die manier verscheidene dingen over nieuwe programmeringstalen, nieuwe technische analyses en nieuwe tendensen in de informatica. Ik wil al deze studenten die ik heb mogen ontmoeten, van harte bedanken voor een deel van hun kennis en enthousiasme die zij met mij gedeeld hebben.
LEER OOK DE COLLEGA'S VAN PHILIPPE KENNEN