Current Blogger
Infotext
Boodschappen doen en het kost me niets

​Dat gevoel heb ik wanneer we op het einde van de maand onze maaltijdcheques ontvangen. Je karretje ligt bomvol, aan de kassa zie je je rekening oplopen en toch heb ik het gevoel dat het me niets kost. 

Tot voor kort kregen we maandelijks ons envelopje met papieren maaltijdcheques. Maar AG Insurance zet steeds meer in op Less Papier: minder printen, clean desk (al voldoet mijn bureau nog niet helemaal aan die definitie), elektronische loonfiches ...

En dus ruilden we vorige maand onze papieren cheques voor een elektronische maaltijdchequekaart. Met aardbeien, in mijn geval. Blijkt dat AG Insurance heel wat creativiteit heeft getoond: mijn collega's en ikzelf hebben allemaal een andere kaart. Eentje met aardappelen, eentje met kiwi's, eentje met bonen (al goed dat ik die niet heb), eentje met bosbessen, ... Toeval of niet? We zijn er nog steeds niet uit. De eerste vraag die iemand kreeg toen hij/zij door de deur kwam: "En, wat heb jij?". Oké, achteraf bekeken een beetje onnozel, maar we hebben ons wel geamuseerd die dag. 

En zo liep ik enkele weken geleden voor het eerst met mijn volle kar naar de kassa. In mijn gedachten zag ik het al gebeuren: het afkeurende gepiep van de betaalautomaat, het schaamrood dat op mijn wangen verschijnt en de hele winkel die naar me kijkt.

Maar nee, niets van dat alles!!!! Kaart in de betaalautomaat en amper 3 seconden laten: betaling aanvaard. Yes! Gelukt.

En dus kan ik morgen weer, met mijn aardbeienkaart, mijn volle winkelkarretje betalen. Helemaal gratis.