Current Blogger
Infotext
Achter de schermen van de 1ste AG Insurance Memorial Van Damme

​In een van mijn vorige blogs konden jullie lezen hoe wij - De Loebassen - deelnamen aan de Memorial Challenge. Onze klimexpeditie werd beloond met een meet & greet met de atleten. Wij supertevreden!

Op 5 september werden we - samen met de andere winnende collega's - 's middags verwacht in het Sheraton-hotel, waar zowat alle atleten logeerden. We mochten meteen gaan lunchen in het atletenrestaurant. Wat me opviel, was dat al die sportlui (naast een gezonde portie groenten uiteraard) makkelijk hun weg vonden naar het dessertenbuffet. Ik kan - als amateur-sporter - in de toekomst dus met een gerust gemoed van enige zoetigheid genieten :-)

Daarna begon het 'echte werk'. Alle atleten kregen in ruil voor een voucher een diamantje. En wij mochten dat overhandigen. En dat unieke moment werd dan ook nog eens op foto vereeuwigd. Al hadden we wel 1 probleempje: wie is wie???? Tot onze scha en schande bleek onze parate kennis van al die topatleten toch niet zo fantastisch te zijn. Al konden we de grote, stoere binken van het discuswerpen wel snel onderscheiden van de langeafstandlopers ;-)  

152.jpg

 172.jpg

En dan misschien wel het meest indrukwekkende moment van de dag: onder politiebegeleiding van het hotel naar het stadion. Een colonne van zo'n 15 'motards' die alle auto's tegenhoudt; door alle rode lichten heen; aan de linkerkant van de weg rijden; starende blikken van voetgangers die zich verbijsterd afvragen welke beroemdheden in die bus zitten ... Fantastisch gewoon!!!!

motard.jpg

Na nog een boeiende rondleiding in de coulissen van het stadion, zochten we ons plaatsje op in de tribune. En konden we genieten van de topprestaties.

Moe maar tevreden keerden we met de spelersbus terug richting centrum Brussel. Als klap op de vuurpijl bleken niemand minder dan Barshim (winnaar in het hoogspringen met 2m43) en Lavillenie (polsstokspringen over 5m93) achter ons op de bus te zitten. Goed voor nog enkele unieke handtekeningen op mijn Memorial t-shirt.

 T-Shirt.jpggroep.jpg