Current Blogger
Infotext
Onze IT people managers on the streets met StreetwiZe
 
StreetwiZe en de "Mobile School" bij AG Insurance … mijn eerste reactie was er eentje die me terug in de tijd bracht: "Toch niet die mobiele school waarover ik - ‘ik-weet-niet-hoeveel- jaar-maar-‘t-was-in-ieder-geval-lang’ geleden – eens een TV-reportage heb gezien?"  *Check* "Loopt dat project na al die jaren nog steeds?" *Check* "Maar … wat heeft die mobiele school met StreetwiZe te maken en wat vormt nu de link met AG Insurance?"
 
Het zit eigenlijk zo:  de mobiele school waarmee oprichter Arnoud Raskin en zijn team de straat op gaan, vormt een bron van inspiratie voor de StreetwiZe-opleidingen, die de "human resources" van bedrijven en organisaties willen aanzetten tot meer "creativiteit, proactiviteit en inspiratie", kortom "positief leiderschap". 15 jaar onderzoek en ervaring "on the streets" heeft namelijk aangetoond dat we heel wat kunnen leren van straatkinderen. Sommigen onder hen bezitten immers  bepaalde competenties die ervoor zorgen dat ze niet "gedoemd zijn" om straatkind te blijven. Een fantastisch voorbeeld hiervan is Junieth Machado, die haar emotionele verhaal met onze medewerkers deelde.

Aangezien ons IT-departement vragende partij was voor een training die hen zou helpen om onze bedrijfs- en IT-strategie op een meer aanstekelijke en creatieve manier uit te dragen, is op die manier het "IT Bootcamp" ontstaan. Alle people managers en de high potentials van deze afdeling werden gedurende vier dagen uit hun comfortzone gehaald en zelfs de straat op gestuurd! Eén van hun opdrachten bestond er namelijk uit enkele prototypes voor de mobiele school te ontwerpen en deze (bij wijze van proef) te promoten op de Grote Markt in Brussel. En met mooi resultaat want niet alleen hun creativiteit kreeg hierdoor een boost maar deze prototypes werden inmiddels allemaal positief onthaald door straatkinderen in Roemenië en zullen dus ook daadwerkelijk in productie gaan. Arnoud kon onze medewerkers bekoren met zijn Key Note Speech en het bootcamp leidde tot een positieve teamsfeer, nieuwe ideeën voor projecten en bracht inspiratie voor de IT-jobbeurzen, het IT-ambassadorship en de IT recruitment days die in het voorjaar van 2014 zullen plaatsvinden.

Geniet mee van een reeks "straatbeelden" ;-) en bekijk de video online