Current Blogger
Infotext
De AG Insurance trofee

​Voor het eerst kon ik mijn 2 “halftijdse” jobs een beetje “combineren”, mijn werk bij AG Insurance en mijn passie voor het wielrennen. Half mei kreeg ik immers een mailtje op het werk van een collega…of ik geen interesse had deel te nemen aan de AG Insurance trofee, een bedrijvenkoers georganiseerd tijdens het criterium te Herentals waar verschillende firma’s aan deelnemen. Ik rijd wel elk weekend één of meerdere koersen, maar nooit eerder reed ik een bedrijvenkoers dus dat maakte het ook voor mij toch een beetje speciaal.

Elk ploegje moest uit 3 renners bestaan: een AG Insurer, een makelaar en dus ook een vrouw. Het leek me wel leuk om eens de kleuren van AG Insurance te verdedigen en dus stond ik 2 weken geleden aan de start van mijn eerste bedrijvenkoersje samen met ploegmaats Jef en Pascal. Het opzet was elk 4 ronden van 1,8km te fietsen en elkaar af te lossen. Pascal startte als eerste en reed een heel sterke opening, gevolgd door Jef die ook vol overgave alles uit zijn kuiten perste. Op dat moment lagen we in 6de positie en zelf kon ik nog enkele plaatsen goedmaken wat ons een 2de plaats opleverde na “de Streekkrant’. Pascal vertegenwoordigde ons ploegje nog in de grote finale en werd daarin 5de. Voor onze eerste deelname was dit natuurlijk heel geslaagd. Met een hapje en een drankje konden we achteraf met andere collega’s terugblikken en nakaarten over deze leuke ervaring terwijl op de achtergrond de heren profs voorbij snelden.

The day after stond er alweer een gewone nationale wedstrijd, bijna in mijn achtertuin, op het programma te Bambrugge. En ook daar liep het vlot want ik kon naar mijn 2de overwinning in een week tijd fietsen. Waarschijnlijk heb ik de overwinning in Bambrugge te danken aan de intensieve training de dag voordien!

Hopelijk vertalen deze wedstrijden zich ook in een mooi resultaat op internationaal vlak…