Current Blogger
Infotext
Chris Froome achterna

​Wat hebben Chris Froome en ik gemeenschappelijk???? Niet zo veel, behalve dan dat we allebei de Ventoux (willen) bedwingen.

Froome heeft zijn prestatie al achter de rug tijdens de voorbije Tour de France. Ik begin eraan in september. Froome klom al fietsend naar de top. Ik doe het al lopend. Froomy reed in een toptijd naar boven. Ik vrees dat ik er een ietsiepietsie langer over ga doen. Chrissie heeft een heel (wetenschappelijk) team rond zich, ik probeer me op mijn eigen amateuristische wijze voor te bereiden.

Maar al die superprestaties zijn niet zo belangrijk voor wat wij gaan doen. Wij gaan ons gigantisch amuseren!!! Wij, dat zijn een 40-tal collega's en ikzelf. Op vrijdag 13 september (en neen, dat brengt géén ongeluk) beklimmen we de Ventoux al lopend, fietsend of wandelend. Sommigen 1x, sommigen meerdere keren. Ook dat is niet belangrijk. 

Waar het om gaat, is dat we het allemaal doen voor het goede doel: Ven2-4Cancer. AG Insurance neemt al voor het 5de jaar op rij deel aan dit initiatief. Een aantal medewerkers van AG Insurance zetten hun schouders onder dit initiatief en zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Wij, als deelnemers, zorgen ervoor dat we zoveel mogelijk centjes inzamelen en die centjes gaan integraal naar de strijd tegen kanker.

Als je bedenkt hoeveel mensen tegen deze ziekte moeten vechten, dan kunnen wij dat 'bergje van 1912m hoog' toch ook wel overwinnen, niet?

Of het me effectief lukt om de top al lopend te bereiken, komen jullie in september te weten. Tot dan probeer ik me zo goed mogelijk voor te bereiden. Al is het in ons vlakke Belgenlandje niet zo evident om bergop te trainen ;-)) En verder hoop ik dat ik tijdens de komende verlofperiode niet te veel extra kilootjes aankweek.

To be continued ...