3 tips van onze CEO

Een inspirerende babbel? Dat hoefden we onze CEO, Heidi Delobelle, geen twee keer te vragen. Op uitnodiging van VOKA ging ze in dialoog met twee enthousiaste studenten. Ze deelde onder meer 3 tips voor jongeren die hun eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt of als ondernemer. Tips die ze zelf vandaag nog altijd toepast.


Tip 1: doe waarin je gelooft

“Ik ben sinds eind 2020 CEO bij AG," vertelt Heidi Delobelle. “Maar ik heb mij altijd laten drijven door de jobinhoud, mijn overtuigingen en mijn interesses, eerder dan vooraf te beslissen in welke richting ik wou evolueren." Als CEO legt Heidi ook sterk de nadruk op haar geloof in de medewerkers van AG. “Zonder onze mensen zijn wij niets. Ik wil naar hen luisteren, weten wat er leeft. Dat is meer dan ooit belangrijk. Ik wil eerst en vooral de CEO van de connectie zijn."

Volgens Heidi is het ook belangrijk dat AG als bedrijf doet waarin het gelooft. “Onze slogan is 'supporter van het leven' en dat is niet zomaar. We willen jou ondersteunen, zodat jij het leven kan leiden dat jij wil, in volle gemoedsrust. Met onze verzekeringen, maar ook met diensten die ruimer gaan dan de klassieke verzekeringen. Bij AG geloven we er namelijk sterk in dat een verzekeraar meer moet zijn dan een vangnet wanneer het even minder goed gaat. We willen een trampoline zijn, die mensen weer naar omhoog stuwt."

“Die rol willen we niet alleen voor onze klanten en onze medewerkers vervullen," gaat Heidi verder. “Maar ook voor de maatschappij in het algemeen. Daarom gaven we tijdens de coronacrisis lokale handelaars bijvoorbeeld een financieel duwtje in de rug en zetten we onze schouders onder een bewustmakingscampagne rond eenzaamheid. En we leggen sowieso al langer de focus op onder andere preventie en fysieke en mentale gezondheid."

 ​

Tip 2: blijf nieuwsgierig

Mijn nieuwsgierigheid heeft ervoor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta," vertelt Heidi Delobelle. “Toen ik afstudeerde als master in de wiskunde, wou ik eerst gaan lesgeven. Maar puur uit interesse heb ik nog acturariële wetenschappen gevolgd. Zo kwam ik een aantal jaren later bij AG terecht." Heidi is sinds 1998 aan de slag bij AG en legde hier sindsdien al een heel parcours af. “Elke nieuwe job biedt weer andere mogelijkheden. Door hongerig te blijven naar nieuwe ervaringen heb ik bij AG alle producten, departementen, procedures… leren kennen. En natuurlijk het belangrijkste: heel veel nieuwe mensen ontmoet."

Ondanks haar rijke ervaring blijft Heidi even nieuwsgierig. “Hoe kunnen we als bedrijf onze dienstverlening aan onze klanten blijven verbeteren? Hoe kunnen we inspelen op de maatschappelijke veranderingen die we nu meemaken? Of zelfs anticiperen op toekomstige behoeften van onze klanten? Allemaal heel boeiende vragen die mij enorm veel zin geven in de toekomst."

Stuk voor stuk vragen waarin ook de medewerkers van AG een belangrijke rol zullen spelen. “We moedigen hen daarom continu aan om hun carrière in handen te nemen en zich te blijven ontwikkelen. Zo hebben onze medewerkers heel wat inspraak in hun jaarlijkse doelstellingen," legt Heidi uit. “Bovendien blijven we investeren om van AG een 'learning organisation' te maken, onder andere door in te zetten op vernieuwende opleidingsmogelijkheden en de bouw van de AG Campus, ons gloednieuwe leer- en innovatiecentrum."

 

Tip 3: durf te springen

Openstaan voor nieuwe dingen is een ding, maar op het juiste moment de juiste stap durven zetten, is misschien nóg belangrijker. “Ik heb in mijn carrière nooit deuren gesloten," legt Heidi Delobelle uit. “Integendeel. Toen ik na tien jaar bij AG de kans kreeg om verantwoordelijke te worden van het departement Health Care, heb ik die met beide handen gegrepen. Ik ben blij dat ik toen de sprong gemaakt heb, en dat ik managers had die me ondersteunden en aanmoedigden om uit mijn comfortzone te stappen. Het is enorm belangrijk om de kansen te grijpen die je onderweg krijgt. Want het is net door die stappen in het onbekende te zetten, dat je het meeste bijleert."

Eind 2020 begon Heidi aan een nieuw avontuur. Na jaren in verschillende leidinggevende functies volgde ze Hans De Cuyper op als CEO van AG. "CEO worden was een nieuwe kans die op mijn pad kwam. Ik vond het een prachtige uitdaging en heb dus opnieuw de sprong gewaagd. Ik ben nu een aantal maanden CEO, maar het blijft nog altijd even spannend. Ik kijk er enorm naar uit om me ook in deze functie verder te ontwikkelen en te blijven groeien."

Heidi wil van de 'durf te springen'-ingesteldheid een vanzelfsprekendheid maken bij AG. “Ik verwacht van onze medewerkers dat zij ook durven te springen," besluit ze. “Dat ze hun carrière bij AG in handen nemen, zichzelf blijven uitdagen en er elke dag vol voor gaan. Zo halen zij maximale voldoening uit hun job en kunnen we samen het verschil blijven maken voor onze klanten."