De AG IT Student of the Year is bekend

 

Tom De Wulf mag zich AG IT Student of the Year noemen. Na een spannende finale op 29 november bij AG Insurance sleepte hij de titel in de wacht.

Maar liefst 270 studenten namen dit najaar deel aan de IT Challenge 2018. Deze jaarlijkse wedstrijd is een initiatief van Editx. Creatieve en dynamische studenten computerwetenschappen meten zich met elkaar om de titel van IT Student of the Year in de wacht te slepen. Dit jaar gebeurde dat in partnerschap met AG Insurance.

Unieke IT-wedstrijd in België

Julien Carlier van Editx: “De AG IT Challenge is een unieke wedstrijd. We testen immers zowel op een ludieke als op een slimme manier de kennis van IT-studenten. Dankzij de goede samenwerking met AG Insurance was de wedstrijd een groot succes. De studenten maakten ineens ook kennis met de belangrijke rol die AG speelt in de digitale transformatie van de verzekeringssector in België."

De eerste ronde, die liep tot 16 november, speelden ze online. De 30 besten namen het op 29 november tegen elkaar op in een spannende finale in de gebouwen van AG Insurance.

Winnaars

Tom De Wulf werd de grote winnaar. Hij mag zich nu AG IT Student of the Year noemen en ging naar huis met een fonkelnieuwe Apple Macbook.

De top-3 werd vervolledigd door Mohammed Reddahi en Céline Deknop.

AG als IT-werkgever

Volgens IT Director en jurylid Raphaël Copis is het een belangrijk signaal dat AG deze wedstrijd mee organiseerde: “Deze wedstrijd biedt ons een mooie kans om ons bedrijf en IT-studenten dichter bij elkaar te brengen, en te leren van elkaar. IT speelt een belangrijke rol in ons bedrijf. Wist je bijvoorbeeld dat 1 op de 7 medewerkers bij AG voor IT werkt?"

“We hebben dit jaar al 35 IT Young Professionals aangeworven, en blijven op zoek naar dergelijke profielen", vult recruiter Michaël Banneel aan. Het voornaamste criterium voor ons? Passie voor IT. Als IT Young Pro begin je bij AG aan een opleidingstraject dat je de kans biedt om je carrière de richting te geven die jij wil."

Lees meer over de functie en carrièremogelijkheden van een IT Young Professional bij AG