52.038 euro voor het goede doel!

Het hele jaar door hebben de medewerkers van AG zich ingezet voor het goede doel, met nog een stevige eindsprint begin december!

Van 2 tot 6 december organiseerden we binnen AG een solidariteitsactie ten voordele van De Warmste Week en Viva for Life, de Waalse tegenhanger ervan. De hele week lang konden alle medewerkers elke middag een kommetje soep kopen voor €2, of meer! ;-)

En we serveerden niet zomaar de eerste de beste soep. Elke medewerker kon in aanloop naar de actie zijn of haar eigen soeprecept insturen. Onze professionele jury koos er 5 recepten uit die voor heel AG klaargemaakt zouden worden.

 

Ik was verrast, maar tegelijk ook heel blij dat mijn witloofsoep gekozen werd," zegt Wendy Maesschalck, een van de winnaars. “Het is eens iets anders om je eigen recept op zo'n grote schaal klaargemaakt te zien worden. Bovendien waren de reacties van de collega's heel positief. Ik ben dan ook fier dat ik mijn steent​je heb kunnen bijdragen aan deze actie."

Wie De Warmste Week zegt, zegt ook: kerstsfeer. De inkomhal van ons hoofdgebouw in Brussel werd daarom omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplaats waar de medewerkers van AG in een gemoedelijke sfeer van hun soepje konden genieten.

 

Om die soepjes uit te schenken, deden we de hele week lang een beroep op vrijwillige collega's. Met een 30-tal waren ze, stuk voor stuk enorm enthousiast en gewapend met … een soeplepel.

Voor collega Lieve Beelaerts was de ervaring voor herhaling vatbaar: “De Zorgclowns, een van de goede doelen, is een project van de man van mijn collega. Ik kwam dan ook heel graag samen met haar helpen. Het was schitterend om met zoveel collega's in contact te komen en om te zien hoe vrijgevig iedereen is."

En of ze vrijgevig waren! Op 5 dagen tijd werd maar liefst 12.038 euro ingezameld.

Bovenop eerder ingezameld gedrag

De actie voor De Warmste Week en Viva for Life was voor AG de kers op de taart. Want doorheen het jaar werd er al geld ingezameld voor het goede doel dankzij de inzet van onze medewerkers voor The Vibe, het well-beingprogramma van AG. Door verschillende challenges tot een goed einde te brengen en samen meer dan 1.000.000 km (al stappend, lopend, fietsend, zwemmend…) af te leggen, hebben we al 40 000 euro bij elkaar gesprokkeld.

In totaal zamelden alle collega's bij AG dus 52.038 euro in. Dat bedrag zal in de komende weken verdeeld worden over 7 verschillende goede doelen. Hou dus zeker onze socialemediakanalen in de gaten! ​