AG Campus

​​​​ 
​​“Om onze ambities op het vlak van (samen)werken, leren en innoveren te verwezenlijken, hadden we iets extra's nodig. Daarom bouwt AG momenteel een gloednieuw leer- en innovatiecentrum in hartje Brussel." Aan het woord zijn HR-directeur Jan Heyvaert en projectleider Marie Hoornaert.

Het AG-gebouw in de Nieuwbrug in Brussel ondergaat momenteel een grondige facelift. De volledige benedenverdieping wordt omgetoverd in een gloednieuw leer- en innovatiecentrum.

“We hebben diep nagedacht over de toekomst en onszelf in vraag gesteld", vertelt HR-directeur Jan Heyvaert. “Onze medewerkers werken vandaag al in een werkomgeving van topkwaliteit, zowel fysiek als digitaal. Maar hoe kunnen we hen nog beter ondersteunen om te groeien en geweldige resultaten neer te zetten? Door een omgeving te creëren die dat net stimuleert."

Geen gebouw, maar een beleving

Met de bouw van de AG Campus wil AG voor een volledig nieuwe werkbeleving zorgen, met interactie tussen de medewerkers als voornaamste pijler. “De campus moet een bruisende ontmoetingsplaats worden. Waar je naartoe komt om ideeën uit te wisselen, je collega's te ondersteunen, nieuwe dingen te leren en samen te werken aan innovatieve projecten. Hier ga je de kans krijgen om je dagelijks werk even letterlijk achter je te laten, om je op iets helemaal anders toe te leggen."


 

Bouwen aan je loopbaan

In de campus komen 20 opleidingszalen, van verschillende types. “Denk aan webinar rooms, interactive rooms en experimentation rooms", zegt projectleider Marie Hoornaert. “We stappen dus af van het klassieke leslokaal en integreren de modernste leertechnieken."


 

“Met dit gebouw kunnen we onze ambities waarmaken. We willen onze medewerkers de tools geven om hun carrière in handen te nemen en zich voor te bereiden op de jobs van morgen. Wij bieden je de kansen, het is aan jou om ze te grijpen. Om collega's te leren kennen, ervaringen uit te wisselen, jezelf uit te dagen en bij te leren. Wil je je bij ons verder ontwikkelen in een bepaalde expertise? Top. We horen het graag", zegt Jan Heyvaert stellig.

Innovatie stimuleren

Behalve een leercentrum wordt de AG Campus ook een innovatiecentrum. “We voorzien behalve het learning center, vergaderruimten en een modulair auditorium met 400 plaatsen ook een zogenaamde incubatiezone. Daar zullen multidisciplinaire teams gedurende een bepaalde periode fulltime samenwerken aan innovatieve projecten", legt Marie Hoornaert uit. “Je kunt er mee nadenken over concepten en producten en diensten ontwikkelen, een beetje zoals een start-up dat doet."

Openheid en transparantie

De architectuur geeft uiting aan de open en transparante bedrijfscultuur bij AG. Twee patio's dienen als een groene long en samen met de buitenterrassen zorgen ze voor transparantie en veel natuurlijk licht. “Onze medewerkers komen binnenkort terecht in een prachtige setting, met respect voor de omgeving en het milieu."


 

Eerder dit jaar sleepte het project nog een prijs in de wacht: de Be.Exemplary Award 2019. Met die prijs bekroont Brussel stedenbouwkundige projecten die een voorbeeld zijn op het vlak van architectuur, maatschappelijke impact, milieu en circulaire economie.

Klaar in 2021

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de AG Campus. Als alles volgens plan verloopt, zou het gebouw eind 2021 klaar zijn. Wil je weten hoever we staan met dit project? Check het filmpje hieronder.

 

​​​
> Wil jij binnenkort ook aan de slag in zo'n stimulerende werkomgeving? Ontdek onze vacatures.