Eén jaar in dienst? Dat moet je vieren!

Eén jaar in dienst bij AG? Dat moet je vieren! En dus ontvoerden we 130 collega's voor een namiddag vol sport en plezier, samen met het Belgian Paralympic Committee.

Op dinsdag 19 november verzamelden zo'n 130 medewerkers van AG in de buurt van het Atomium in Brussel voor een unieke teambuilding. Om te vieren dat ze ongeveer 1 jaar in dienst waren, brachten ze de middag door met enkele paralympische atleten.


 

Zij gaven onze collega's de kans om te proeven van paralympische sporten zoals rolstoelbasketball, atletiek, goalball (balsport voor mensen met een visuele handicap) of paracycling.

 

Klison Mapreni (goalball): “Het was een fijne ervaring. De medewerkers van AG kenden mijn sport totaal niet. Het is geweldig om mijn passie voor de sport te kunnen delen. Ik hoop dat ze zich nu in de plaats kunnen stellen van iemand met een beperking en dat ze de persoon achter de handicap zien."

 

Léa Bayekula (atletiek): “Iedereen ging er helemaal voor! Ik kreeg ook heel wat vragen over mijn sport. Het brengt me zelfs op ideeën om een sportschool te openen."

 

Ewoud Vromant (paracycling): “We sporten echt wel op hoog niveau. Door anderen paracycling te leren kennen, besef ik hoe zwaar het in het begin voor mij was om te fietsen met slechts 1 been."

Ook bij onze collega's waren er alleen maar positieve geluiden te horen.

 

Bastian Franken, marketeer: “Het was fijn om collega's te ontmoeten die ik niet vaak zie. Om dan nog maar te zwijgen van de atleten. Zij tonen dat je nooit mag opgeven om je doel te bereiken."

 

Marine Lion, controller: “Ik heb vandaag nieuwe collega's leren kennen. Er blijkt zelfs iemand elke morgen dezelfde trein te nemen als ik, en we wisten het niet van elkaar! Ik heb vandaag ook veel bijgeleerd over onze paralympische atleten. Zij zetten ondanks hun handicap straffe prestaties neer. Ik ga hen blijven volgen."

 

Rita Fardeau, bedrijfsverpleegster: “Ik vond de paralympische sporten echt moeilijk. De atleten moeten ongelooflijk veel doorzettingsvermogen hebben om hun doel te bereiken. Dat is een belangrijke les die je zelf ook kunt toepassen, zowel thuis als op het werk."

 

Met een quiz konden onze collega's zich niet alleen fysiek maar ook mentaal uitleven. En het team dat over de hele lijn het sterkst scoorde, kon pronken met een fonkelnieuwe sporttas.