Fly and Try

​Van februari tot eind mei ontdekken 400 AG-medewerkers één dag lang de job van een andere collega. De ideale gelegenheid om de organisatie beter te leren kennen en wie weet zelfs voor een carrièrewending…

 

Fly & Try, wat is dat?

Fly & Try biedt medewerkers van AG de kans om gedurende één dag een andere functie (of dienst) in een ander departement te ontdekken. Zo kunnen ze de organisatie beter kennen, en hun netwerk uitbreiden en misschien geeft deze ervaring hen inspiratie voor een carrièrewending. Eén ding staat vast: met Fly & Try verruim je zeker je horizon.

 

Wat vonden de collega's ervan?

Pauline werkt als Safety Consultant en ging een dagje in het schadebeheer werken.


Als Safety consultant bestaat de taak van Pauline erin naar onze klanten (ondernemingen) te gaan om aan arbeidsongevallenpreventie te doen. In die rol heeft ze ook regelmatig contact met de schadebeheerteams. Daarom heeft ze ervoor gekozen om een dag bij hen aan de slag te gaan en eens aan de andere kant te staan.

Pauline:

“Dankzij Fly & Try kon ik met mijn eigen ogen zien hoe de collega's een arbeidsongevallendossier van A tot Z afhandelen. Ik heb heel wat bijgeleerd en ik kan zelfs anticiperen op sommige verwachtingen van klanten. Last but not least hebben het beheerteam en ik informatie kunnen uitwisselen die ons werk langs beide kanten kan vergemakkelijken".

 

Sanne is verantwoordelijk voor een schadebeheerteam Arbeidsongevallen. Zij begeleidde Pauline de hele dag. “Het was heel interessant. Eerst hebben we kennisgemaakt, zo kon ik een gezicht plakken op een naam die ik af en toe tegenkom in e-mails. We hebben uiteraard de kans gehad om onze ervaringen uit te wisselen: zij met een externe blik, ik eerder met een interne insteek. En uiteindelijk heeft iedereen er iets uit gehaald. Fly & Try is zeker geen eenrichtingsverkeer, in tegendeel."

 

Noémie werkt bij Market Development Pension Benefits en ze kroop voor een dag in de huid van een Social Media Officer.

​Dit is haar relaas:

“Dankzij mijn host en haar collega's heb ik een superleuke en boeiende dag gehad. Ik heb kennisgemaakt met de analysetool Social Backers, kon Facebook Business Manager uittesten, maar dat was niet alles ... Een Social Media Officer is heel flexibel, speelt de rol van Community Manager, geeft interviews, woont vergaderingen bij en overlegt voortdurend met andere departementen. Een boeiende dag in een boeiende job!"