Geen stress!

 

Hoe kan je stress verminderen of een evenwicht vinden tussen je werk en je privéleven? Tips voor een gezondere levensstijl? De experts van Better Minds at Work gaven onze medewerkers heel wat praktische en gemakkelijk toe te passen tips om productiever en vooral gelukkiger te zijn.

Deze 7 tips kunnen jou wellicht ook helpen in je professionele leven. Wie weet, bij AG?

1. Analyseer het ritme van je concentratie
Denk eens rustig na op welke momenten van de dag jij je het best kunt concentreren.

2. Vergeet multitasking en kies voor singletasking
Probeer de komende 48 uur eens om 1 uur lang te singletasken. Hoe meer taken je tegelijkertijd uitvoert, hoe slechter de kwalteit van je werk.

3. Pas de 80/20-regel toe op je werk
Geef tijdens 20 % van je werkdag 100 % van je aandacht aan je belangrijkste taken.

4. Switch off
Laat je brein recupereren en deconnecteer.

5. Zoek niet langer naar de perfecte work/life balance
Er bestaat niet zoiets als een balans tussen werk en privéleven. Sommige dingen stoppen gewoonweg nooit. Zo worden collega’s soms vrienden die je af en toe ook ziet buiten het werk. Zorg voor connectie tussen je werk en je privéleven en breng meer persoonlijkheid in je werk.

6. Sta open voor ontwikkeling
Probeer te blijven groeien als persoon. Als iets niet lukt, hoef je niet meteen op te geven. Ga ervan uit dat je alles kunt leren.

7. Heb vertrouwen!
Wil je een goede leidersfiguur zijn voor je medewerkers? Vertrouw hen dan! Geef hen taken en verantwoordelijkheden die ertoe doen. ​


Snack & Learn

Deze praktische sessie maakte deel uit van ons Snack & Learn-aanbod. Onze medewerkers kunnen regelmatig deelnemen aan korte en inspirerende sessies van experts om meer te weten te komen over bepaalde onderwerpen. Dit is het principe van Snack & Learn. De thema's zijn gevarieerd, zowel het bedrijfsleven als welzijn op het werk komen aan bod, net als digitale evolutie.
De afgelopen weken zijn er verschillende sessies georganiseerd via ons wellbeing-programma The Vibe.

Meer weten?

Ontdek ons wellbeing-programma The Vibe.