AG investeert in haar People managers

Ieder jaar organiseert AG een 360° leadership program voor ervaren first-line/second line managers. Dit traject loopt over het volledige jaar en helpt hen om op een praktische manier hun management skills te verbeteren. Om het traject af te sluiten hebben zo'n 60 managers vorige week hun case voorgesteld aan een jury van managers.

Vier groepen startten in januari hun 360° leadership Program. Zij volgden in de loop van het jaar drie modules van telkens twee dagen rond de volgende thema's.

  • Leiderschapsstijlen
  • Visie en strategie
  • Change en samenwerking

Na elke module gingen de people managers aan de slag om de theorie binnen hun eigen team in praktijk om te zetten. 

Daarnaast kreeg elk groep ook een team challenge. Ze hadden de keuze uit de drie thema's rond de strategy van AG of uit de 4 thema's rond leadership charter uit te werken. De resultaten mochten ze tijdens de finale week voorstellen aan een jury. 

Zo werkte een team rond customer oriented leadership, één van de belangrijke thema's binnen onze strategie. Andere teams werkten dan weer rond, Connect de silo's,  Agility en samenwerking 2.0 tussen de verschillende business units.

Het traject kon op heel wat enthousiasme rekenen bij de deelnemers:

"Dit opleidingstraject heeft me toegelaten om op een andere manier een impact te hebben op het dagelijkse leven binnen AG, om reflexen in vraag te stellen die we in de loop van de tijd hebben aangenomen op vlak van leiderschap. Daarbovenop was het vooral een zeer verrijkende ervaring om met collega's uit verschillende afdelingen samen te werken. Het was een aanzienlijke tijdsinvestering maar dit was helemaal de moeite waard! Ik zou het aan iedereen aanbevelen."

Guillaume Van Zuyderhoff