Medewerkers radicaal centraal

Vimeo settings

Youtube settings

​“We zijn al de referentie als verzekeraar. We willen nu ook dé referentie worden als werkgever. Hoe? Door onze medewerkers centraal te zetten, radicaal centraal." Maak kennis met Chief Human Resources & Sustainability Officer Jan Heyvaert.

Voor nieuwbakken Chief Human Resources & Sustainability Officer Jan Heyvaert kan er geen twijfel over bestaan. “Om als bedrijf onze engagementen na te komen tegen over onze klanten, partners en de samenleving als geheel, moeten we de ideale omgeving creëren voor onze medewerkers. Om samen te werken, te leren en te groeien."

Jan was 5 jaar lang HR-directeur van AG en is sinds 1 april 2021 op directieniveau bevoegd voor HR, Facility, Organisational Transformation, Sustainability en Strategic Marketing & Customer Insights & Analytics. “Een hele mond vol, maar wel een coherent pakket aan verantwoordelijkheden", zegt hij daarover. “Het zijn onmisbare bouwstenen in de employee experience van de toekomst."

Bedrijfscultuur versterken

Centraal in onze visie staan de medewerkers van AG. “Iedereen die bij ons werkt, heeft zijn eigen persoonlijkheid, achtergrond, talenten en interesses", zegt Jan. “Maar wanneer die allemaal samenkomen, ontstaat iets unieks. Met 4.400 medewerkers zijn we een groot bedrijf, en toch hebben we een gemoedelijke, zelfs familiale sfeer. We delen gemeenschappelijke waarden. We kennen elkaar, we steunen elkaar, en we helpen elkaar om te groeien. Die cultuur moeten we absoluut behouden en verder versterken, ook al verandert onze manier van (samen)werken in de toekomst."

Duurzaam kader

“We zijn inderdaad op weg naar een nieuwe manier van werken, een nieuw evenwicht. En we hebben behoefte aan een duurzaam kader, gebaseerd op flexibiliteit, duurzaamheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid", legt Jan uit.

Spreken we dan over telewerk? Absoluut. Maar niet enkel daarover. “Het gaat om duurzaam samenwerken vanop afstand. Maar ook om groen en flexibel woon-werkverkeer. Wil je vandaag met de trein naar kantoor komen en morgen met de fiets? Die keuzevrijheid willen we je geven."

“En waarvoor kom je naar kantoor? Natuurlijk voor je collega's. Om elkaar te zien, om samen opleiding te volgen, om deel te nemen aan creatieve brainstormsessies. We pakken onze gebouwen en kantoren aan zodat ze een bruisende ontmoetingsplaats worden die onze bedrijfscultuur verder versterkt."

Great place to grow

“Bij AG zijn we ervan overtuigd dat zo'n dynamische omgeving ideaal is om te groeien. Als individu, als team en als bedrijf", bevestigt Jan.

“We willen onze medewerkers de kans geven om hun individuele talenten te tonen, te delen en te ontwikkelen. Daarom investeren we ook in een gloednieuw leer- en innovatiecentrum. Hier kan je naartoe om opleidingen te volgen met de modernste leertechnieken. Maar de AG Campus is meer dan een gebouw. Het is een mindset. Het is de wil om te groeien. Als individu en als bedrijf."

De toekomst in handen nemen

“We gaan ons bedrijf en onze medewerkers niet enkel voorbereiden op de toekomst. We gaan onze toekomst zelf in handen nemen. En daar heb ik enorm veel goesting in", besluit Jan.

 

Zie jij jezelf al werken in zo'n omgeving? 

> Che​ck dan onze vacatures en schrijf mee aan ons verhaal.​