Missie triatlon: geslaagd!

​​

25 medewerkers van AG namen voor het eerst deel aan een bijzondere competitie. Tijdens een triatlon in Lissabon overschreden ze allemaal hun sportieve grenzen.

Ons moederbedrijf Ageas had een sportieve challenge gelanceerd voor alle vestigingen wereldwijd. Voor onze medewerkers de ideale gelegenheid om collega's te ontmoeten uit de Filipijnen, Hong Kong en Londen, maar ook om hun sportieve grenzen te verleggen. En de missie is geslaagd! 25 medewerkers van AG Insurance haalden met glans de finish. 

Na een maandenlange voorbereiding, individuele begeleiding en groepssessies was het eindelijk tijd voor de competitie zelf. Place to be: Lissabon. De opdracht: 1,5 km zwemmen, 45 km fietsen en 10,5 km lopen. Stress. Adrenaline. Zenuwen. Onze 25 atleten zaten die dag op een emotionele rollercoaster. De meesten van hen hadden immers amper ervaring met dit soort competitie en begonnen dus van nul. Eén ding is zeker, na de wedstrijd waren ze als herboren.

Hoe beleefden onze collega's deze challenge?

 

Xavier D'hondt: "De finish halen is een echte opluchting. De sfeer na de triatlon was super, iedereen vertelt zijn avonturen, anekdotes, en lacht. Voor sommigen leek het een onmogelijke opgave, maar iedereen is erin geslaagd. Je moet gewoon in jezelf geloven en ervoor gaan. In 6 maanden is er veel mogelijk als je de wilskracht hebt. Kortom, dit is puur genieten!"


 

Anne-Sophie Zanon: "Het was ongelooflijk, ik heb volop genoten van allerlei nieuwe ervaringen: zwemmen in de zee onder een staalblauwe hemel, een topsnelheid halen van 60 km/u op een autovrije autosnelweg langs de kust. Ik ben heel tevreden met mijn prestatie en had nooit verwacht dat ik zo hard zou genieten van 4 uur sporten na elkaar. Alle is mogelijk, zelfs als je van nul start zoals ik! De teamspirit en de groepsmotivatie geven je een boost, de coachings zijn op maat en ik ben het levende bewijs dat iedereen dit kan verwezenlijken. Het is een ongelooflijke en onvergetelijke ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt!"