AG lanceert onboarding app voor nieuwe medewerkers

Een nieuwe job, dat is altijd een beetje een sprong in het duister. AG Insurance bereidt nieuwe medewerkers voortaan optimaal voor op hun eerste werkdag dankzij een gloednieuwe app.

Die eerste werkdag bij een nieuwe werkgever zorgt meestal voor de nodige spanning. Wat kan je verwachten? Hoe zal de kennismaking met je nieuwe manager en collega's verlopen? En praktisch: waar en wanneer word je verwacht op je allereerste werkdag?

"Hoe goed we nieuwe medewerkers ook informeren tijdens het selectieproces, het is normaal dat ze nog allerlei vragen hebben", vertelt HR-directeur Jan Heyvaert. "Met onze gloednieuwe onboarding app willen we hen helpen en geruststellen. We willen hen de kans geven om ons bedrijf al van binnenuit te leren kennen nog vóór hun eerste werkdag.

Gepersonaliseerde app

Iedere nieuwe medewerker heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen karakter en zijn eigen noden. "We hebben een enquête gehouden bij medewerkers die recent een contract tekenden of in dienst traden bij AG. Daardoor hadden we een goed zicht op de meerwaarde die zo'n onboarding app zou kunnen bieden", vult Jan Heyvaert aan.  "Nieuwe medewerkers vinden voortaan alle informatie over AG op één digitale plek. Niet alleen algemene bedrijfsinformatie, maar ook specifieke informatie over het departement waarin ze aan de slag gaan, het opleidingstraject dat we hen aanbieden om zich in te werken en nog zoveel meer."

Persoonlijk contact

Wie kiest voor AG Insurance, kiest niet alleen voor een specifieke job, maar kiest ook voor een manier van samenwerken. Daarom wordt in de app veel aandacht besteed aan de waarden en bedrijfscultuur van AG Insurance. Nieuwelingen kunnen zich via de app ook voorstellen aan hun toekomstige manager en collega's, of hun manager contacteren met slechts één druk op de knop.

Aftellen naar de eerste werkdag

"Zodra nieuwe medewerkers hun contract hebben getekend, nodigen we hen uit om de app te downloaden," legt Jan Heyvaert uit. "Naarmate hun eerste werkdag nadert, krijgen ze steeds meer en steeds praktischere informatie te zien."

"Met tekst, foto, video's en zelfs een virtuele bedrijfsrondleiding trekken we in de onboarding app alle registers open, zodat onze nieuwe collega's optimaal voorbereid zijn om bij ons aan de slag te gaan".