Op naar de triatlon!

 

Ons moederbedrijf Ageas heeft een sportieve uitdaging gelanceerd voor al zijn operationele entiteiten wereldwijd. Tijdens de Ageas-triatlon kunnen de deelnemers kennismaken met collega's uit de Filipijnen, Hong Kong of Londen, maar vooral hun sportieve grenzen verleggen.

Alle entiteiten van de groep hebben hun beste atleten geselecteerd om hen te vertegenwoordigen in Portugal op 18 mei 2019.  

AG Insurance koos 25 enthousiaste medewerkers om deze ambitieuze uitdaging aan te gaan: 10,5 km lopen, 1,5 km zwemmen in open water en 45 km fietsen.

Sinds de kick-off in Gent in november 2018 volgt elke deelnemer zijn of haar trainingsprogramma (individueel of in groep). Bovendien hebben deze 25 sportievelingen zich geëngageerd om 10 collega's te coachen voor de AG 10 Miles Series (in Charleroi, Brussel en Antwerpen).

 

Onlangs ontmoette HR-directeur Jan Heyvaert onze 25 kandidaten om zijn persoonlijke triatlonervaring te delen, hen te motiveren en tips uit te wisselen.

Maar wat motiveert onze kandidaten om deze uitdaging aan te gaan?

Grégory Brunetti

"Ik heb altijd al willen meedoen aan een triatlon maar ik wist nooit hoe ik eraan moest beginnen of hoe ik me kon voorbereiden. De omkadering en de begeleiding door een coach vormen een echte troef.

In de eerste plaats wil ik dankzij deze triatlon mijn angst voor water overwinnen."

Xavier d'hondt

"Het is 3 geleden dat ik nog gelopen heb en ik wou er graag stap voor stap opnieuw mee beginnen.

Maar ik had structuur nodig in mijn trainingen. Bovendien was het de ideale gelegenheid om mensen te ontmoeten met hetzelfde doel en een andere motivatie."