Stop Darmkanker: één verhaal kan levens redden

Onze onderneming en de organisatie 'Stop Darmkanker' sloegen in maart 2018 de handen in elkaar met preventie als hoofddoel. Hoe ver staan we vandaag?

Darmkanker is een moeilijk te genezen ziekte als ze pas laat wordt ontdekt. Vroegtijdige opsporing doet het sterftecijfer echter drastisch dalen.

AG engageert zich …

Employee Benefits/Health Care ging het partnerschap met de vereniging aan en organiseerde verscheidene acties voor de klanten 'werkgevers' van AG. Bedoeling is dat ze op hun beurt de kaart van preventie trekken in hun onderneming. We bereikten nu al bijna 2700 werkgevers. En dat is nog maar het begin: er zijn nieuwe regionale acties gepland in het najaar.

… en voegt de daad bij het woord

AG Insurance zet niet alleen in op preventie, maar past ook zijn Health Care-producten aan. Daarom betaalt AG voortaan een preventief darmonderzoek via colonoscopie terug (in een twee- of meerpersoonskamer).

… ook voor haar medewerkers

AG voerde ook intern actie via allerlei berichten, maar ook en vooral via een reeks Lunch & Learn-sessies in haar verschillende sites.

  • Er vonden 8 sessies plaats, telkens met gemiddeld 100 deelnemers.
  • We deelden meer dan 900 opsporingstests uit.
  • De collega's stelden tientallen vragen aan Dr. Luc Colemont, de oprichter van de vzw 'Stop Darmkanker'.

Een leven redden door een verhaal te delen

De collega's van AG waren heel tevreden met de info die ze kregen tijdens de Lunch & Learn en vertellen dit ongetwijfeld voort aan hun familie en vrienden. In dit filmpje ontdek je hoe de medewerkers van AG reageerden op hun ontmoeting met Dr. Colemont. Je komt ook te weten welke maatregelen AG neemt om de ziekte een halt toe te roepen.

Wil je meer weten over onze partner vzw Stop Darmkanker en de preventie van darmkanker? Test dan zelf je kennis in onze quiz.