The Vibe, het well-beingprogramma van AG

​​​​​​​​​​​Dankzij The Vibe, het well-beingprogramma van AG, ervaren onze medewerkers 'good vibes' op het werk.

Met ons well-beingprogramma The Vibe bieden we onze medewerkers het hele jaar door een goedgevuld programma aan, dat bestaat uit challenges, keynotes en workshops. Samen focussen we zo op drie pijlers: mind (mentale gezondheid), body (fysieke gezondheid) en heart (solidarity, samenzijn).

  • MIND – Bij AG staat lifelong learning centraal. Medewerkers kunnen inspirerende en praktische workshops volgen om hun mentale gezondheid te boosten. Denk aan workshops rond stresspreventie of timemanagement.  
  • BODY – Een gezonde geest hoort in een gezond lichaam. Met allerlei initiatieven moedigen we onze medewerkers aan ​​​​meer te bewegen, elk op hun niveau. Voor sommigen is het een uitdaging om 5.000 stappen per dag te zetten, anderen mikken op deelname aan de AG Antwerp 10 Miles & Marathon.
  • HEART – Met The Vibe zetten we ook in op solidariteit, door elk jaar verschillende goede doelen te ondersteunen. Als Viber kan je je activiteiten aan een van die goede doelen koppelen. Door je afgelegde kilometers te registreren en challenges tot een goed einde te brengen, bouw je ze zo mee aan een mooi bedrag dat aan het einde van het jaar aan de goede doelen geschonken wordt.

AG is niet alleen supporter van het leven van onze klanten, maar ook van onze medewerkers. We willen hen een warme en stimulerende werkomgeving bieden, zowel op kantoor als tijdens het thuiswerk. Zodat zij het beste kunnen halen uit hun werk en hun leven", zegt Marie Van Der Spek, verantwoordelijke van The Vibe.

The Vibe combineert heel wat offline-initiatieven met een online beleving, dankzij een interactief platform. “Meer dan 3 500 van onze 4 400 collega's registreerden zich op dat platform. Het is geweldig om online én offline zoveel enthousiasme te voelen. En wanneer medewerkers zich goed voelen, stralen ze dat ook uit naar onze klanten, wat alleen maar positief is. Daarom zijn we heel blij dat ons well-beingprogramma zoveel collega's aanspreekt."

2020: een overzicht

Na een meer dan geslaagd eerste jaar wilden we in 2020 onze sportieve grenzen verleggen. Er werd dan ook een nieuw, ambitieus kilometerdoel vastgelegd: 1,5 miljoen km tegen het einde van het jaar! Een doel dat onze collega’s met verve behaald hebben. 


In de eerste maanden van 2020 gingen we ook op zoek naar nieuwe goede doelen om te ondersteunen. Deze keer met een persoonlijke toets, door onze collega's te vragen om een vzw die hun nauw aan het hart ligt voor te stellen. En die oproep viel niet in dovemans oren. Uit de meer dan 25 inzendingen werden er uiteindelijk 4 gekozen die The Vibe het hele jaar door steunde: de MS Liga, vzw Tom, Scott & Cie, MOVE4Cancer en vzw Empathie. De tomeloze inzet van onze collega’s vertaalde zich in een mooi bedrag voor deze goede doelen, zij kregen elk een cheque ter waarde van € 5.000.  

​The Vibe... ook van thuis uit!

Door de coronamaatregelen werken sinds midden maart bijna alle medewerkers van AG thuis. Maar The Vibe zou The Vibe niet zijn als we hen daarbij niet volop zouden steunen, met boeiende webinars, prikkelende workoutvideo's, gezonde recepten …. Dankzij het intern sociaal netwerk van AG  en ons online platform kan het allemaal, en ook onze sportieve challenges gaan gewoon door.

Zo was er de 'Your Turn to Workout Challenge', waarbij collega's elkaar online uitdaagden om een bepaalde oefening of workout vanuit hun kot te doen. Het 'bewijs' konden ze in de vorm van een foto of filmpje uploaden om nadien op hun beurt andere collega's uit te dagen.

 

Tijdens het afgelopen wielerseizoen stond de 'Vlaanderens Mooiste Challenge' op het programma. Alle Vibers konden zich inschrijven via het platform en werden uitgedaagd om in een periode van 4 weken al fietsend 267 km af te leggen, de afstand van de Ronde van Vlaanderen.

We sloten het jaar af met de ‘Ageas Journey Challenge’. 351 collega’s, verspreid over 63 teams, maakten een virtuele reis rond de wereld, langs alle kantoren van ons moederbedrijf Ageas. Om de uitdaging tot een goed einde te brengen, moesten ze natuurlijk wel echte stappen zetten. En dat deden ze massaal! In totaal werden er tijdens deze een maand durende challenge maar liefst 95.029.508 stappen geregistreerd door de deelnemende collega’s.

Met deze laagdrempelige initiatieven blijven we collega's motiveren om ook in deze moeilijke periode voldoende te bewegen, met elkaar in contact te blijven en op tijd even hun gedachten te verzetten.

Een virtuele 'Green Wave'

Net als heel wat andere sportevenementen werd de AG Antwerp 10 Miles afgelopen jaar geannuleerd. Enorm spijtig, maar we lieten het niet aan ons hart komen en moedigden alle Vibers aan om op 26 april, de dag waarop de 10 Miles zou doorgaan, in ons groene AG-shirt bij hen in de buurt te gaan lopen. Of ze nu 3, 5, 10 of zelfs de volle 16 km liepen, dat speelde geen rol. Bewegen – en vooral genieten van de frisse buitenlucht – was de boodschap.

We vroegen hen ook om onderweg een selfie te maken en die achteraf op ons intern sociaal netwerk te delen, om zo alsnog een sportief groepsgevoel en een virtuele 'Green Wave' te creëren. En of dat gelukt is! Een 50-tal collega's zonden een foto in.

 

What's next?

En wat als je binnenkort bij AG aan de slag gaat? Wat mag je verwachten in 2021? “We blijven nog volop aan het programma voor dit nieuwe jaar werken. Zo komen er nog verschillende, uitdagende challenges aan en blijven we inzetten op gezonde voeding, stresspreventie en voldoende beweging en sociaal contact tijdens het thuiswerken. We kondigen binnenkort ook ons nieuw, ambitieus kilometerdoel aan en gaan onder de collega’s op zoek naar nieuwe goede doelen om dit jaar te ondersteunen.​ We kijken er alvast naar uit en ik hoop onze collega's ook!", besluit Marie.