Top Employer 2021


​​​Voor het 9de jaar op een rij mag AG zich 'Top Employer' in België noemen.​

Het Top Employers Institute bekroont elk jaar Belgische en internationale bedrijven die zich onderscheiden met hun HR-beleid. Het instituut onderwerpt het HR-beleid van de deelnemende bedrijven daarvoor aan een grondige analyse.

Nieuwe evaluatiemethode

​​


Voor 2020 voerde het Top Employers Institute een nieuwe evaluatiemethodiek in. De audit spitst zich voortaan toe op 6 HR-domeinen die de nieuwste innovaties en trends in HR volgen.


De conclusie van de auditeurs: AG is een Top Employer. We werden voor het 9de jaar op een rij bekroond en haalden voor het 2de opeenvolgende jaar onze hoogste score ooit. Ons aanwervingsbeleid, de ontwikkeling van leidinggevenden​, loopbaanbeheer en –opvolging kwamen als sterke punten naar voren. Maar vooral de geleverde inspanningen op het vlak van bedrijfscultuur sprongen in het oog.


Topscore in coronajaar

HR-directeur Jan Heyvaert: “Het coronavirus heeft onze organisatie in 2020 op de proef gesteld, ook op HR-vlak. Ik ben dan ook erg trots dat we net in dat jaar onze hoogste score ooit halen."

“We zijn het afgelopen jaar veel meer vanop afstand gaan samenwerken, maar dat had geen impact op onze basisopdracht: we waren er elke dag opnieuw voor onze klanten en we zijn als bedrijf blijven werken aan innovatieve projecten. We hebben in 2020 ook maar liefst 235 nieuwe medewerkers aangeworven en geïntegreerd in onze teams. En 82% van onze medewerkers volgde vorig jaar minstens 1 van onze 440 opleidingen. Verwezenlijkingen die veel flexibiliteit en creativiteit hebben geëist."

Samen vanop afstand

De grootste uitdaging van 2020? “Fysieke afstand mocht geen sociale of mentale afstand worden", legt Jan Heyvaert uit. “In tijden van samenwerken op afstand is het nog belangrijker om te blijven investeren in de connectie tussen medewerkers onderling en tussen medewerkers en het bedrijf."

“Ik ben er trots op dat we erin geslaagd zijn die connectie te behouden en zelfs te versterken. Onder meer dankzij ons intern sociaal netwerk, dat we in januari 2020 hadden gelanceerd. Maar ook dankzij The Vibe, ons well-beingprogramma, waarmee we onze medewerkers mentaal ondersteunden en sportief uitdaagden, zelfs vanuit hun kot. Zo creëerden we toch nog altijd dat gemeenschapsgevoel."

Ambitie voor de toekomst

“En je mag niet vergeten dat we in 2020 ook de toekomst zijn blijven voorbereiden", vult Jan Heyvaert aan. “De bouw van de AG Campus​ ging bijvoorbeeld onverminderd door. Eind dit jaar zal ons leer- en innovatiecentrum in hartje Brussel helemaal afgewerkt zijn. De AG Campus staat symbool voor de ambities die we hebben op het vlak van (samen)werken, leren en innoveren. Daarbij staat de werkbeleving centraal die we onze huidige en toekomstige medewerkers willen bieden."Meer info

Wil je graag meer weten over het 'Top Employer'-certificaat, het certificeringsproces en de score van AG? Surf dan naar de website van Top Employers.

Benieuwd wat AG jou te bieden heeft als werkgever? Lees hier alles over jouw carrièremogelijkheden en voordelen.

Zin om te werken voor een Top Employer?

Durf te springen en check hier onze vacatures​.